Tiedekulttuuri- ja innovaatioyksikkö koordinoi tulosten levittämistä eurooppalaisille maanviljelijöille 

Eurooppalaisten maanviljelijöiden asenteiden muuttaminen on Córdoban yliopiston tiedekulttuuri- ja innovaatioyksikön (UCC+i) Euroopan komission Horisontti 2020 -puiteohjelman kautta rahoittamalle Diverfarming-projektille kehittämän viestintä- ja levittämisstrategian päätavoite. Tätä tarkoitusta varten Córdoban yliopisto on tehnyt toimintasuunnitelman, jonka avulla UCC+i ja projektin viestintätyöryhmä pystyvät luomaan maanviljelijäyhteisöjä, jotka ottavat tutkijoiden uusia maataloustieteen ja maatalousteollisuuden hallinnointijärjestelmiä koskevat ehdotukset käyttöön. Ehdotusten tarkoituksena on lisätä viljeltävien kasvien määrää, lisätä luonnon monimuotoisuutta ja pienentää tarvittavia resursseja.

Tavoite halutaan saavuttaa Córdoban yliopiston tekemän viestintäsuunnitelman avulla, jonka UCC+i:n tekninen koordinaattori Elena Lázaro esitteli toukokuun puolivälissä Cartagenassa järjestetyssä aloituskokouksessa ja jota projektikoordinaattori tarkasteli viime maanantaina Murciassa järjestetyssä kokouksessa. Suunnitelma perustuu erilaisten online- ja offline-viestintätyökalujen käyttöön. Henkilökohtainen viestintä ja tulosten siirto erilaisten digitaalisten alustojen välillä ovat erikoisasemassa.

Yhteensä 60 tutkijaa kahdeksan eri Euroopan maan korkeakouluista, tutkimuslaitoksista sekä maatalous-, logistiikka- ja koneyrityksistä tapasi tällä viikolla Cartagenan teknillisessä korkeakoulussa sopiakseen viisivuotisen projektin suunnitelmasta. Kolmen päivän aikana pidetyissä väittelyissä kaikki osallistujat painottivat sitä, että viljelyn monipuolistaminen vähäpanoksisten viljelykäytäntöjen avulla voisi olla vaihtoehto nykyisille tehomaatalousmalleille ja voisi parantaa ympäristön laatua ja siten maatalousjärjestelmien kestävyyttä sekä tarjota taloudellisia etuja maanviljelijöille.

Maaperäopin ja maanviljelyskemian tutkijat Luis Parras ja Beatriz Lozano Córdoban yliopistosta työskentelevät lisäksi pelkästään projektin tieteellisen puolen parissa. Lozano on nimitetty myös Etelä-Välimeren alueen alueelliseksi koordinaattoriksi.