El Carpio isännöi ensimmäistä seminaaria Diverfarmingin eteläisen Välimeren alueen maatalousyhteisön kanssa

Noin 30 ihmistä osallistui ensimmäiseen vuosittaiseen seminaariin El Carpiossa, Cordobassa. Diverfarming-tiimi aikoo perustaa maanviljelijäyhteisön, joka toteuttaa käytännössä eurooppalaisen hankkeen ehdottamia kestävän maatalouden tekniikoita.

b_450_250_16777215_00_images_IMG_3453.jpgEl Carpiossa pidetyssä Patio de la Torre de Garci Méndez kaupungissa kokoontui ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita maatalouden mahdollisuuksista hillitä ilmastonmuutosta yhdessä ekologisen vaihtoehdon oliivitarhoissaan jo valinneiden ja siitä ympäristö- ja taloussyistä kiinnostuneiden viljelijöiden kanssa. 

Diverfarmingin Cordoba-tiimi, johon kuuluvat Luis Parras, Beatriz Lozano ja Manuel González, olivat valmiina ratkaisemaan kysymyksiä, keräämään kokemuksia ja vaihtamaan mielipiteitä. He tarkastelivat tapaustutkimuksensa, Torredelcampossa (Jaén) sijaitsevan monipuolisen oliivitarhan, välitavoitteita. Oliivitarhan kujille kylvettyjen sahramin, laventelin sekä virnan ja kauran seoksen viljelyyn liittyvät kysymykset samoin kuin viljelyyn tarvittavat koneet olivat osallistujien pääasiallisia huolenaiheita. 

Kokoontuminen tuotti tietoa sekä suurelle yleisölle että tutkimusryhmälle, joka jo entuudestaan tunsi vyöhykkeen oliivinviljelijöiden käyttämät tekniikat. Myös Diverfarming-viljelijöiden yhteisö vahvistui, koska useat osallistujista näkivät viljelyn monipuolistamisen lähitulevaisuuden vaihtoehtona.

Diverfarming on Euroopan komission Horizon 2020 -ohjelman rahoittama hanke, joka liittyy haasteisiin: "Elintarviketurva, kestävä maa- ja metsätalous, meri-, meri- ja sisävesien tutkimus ja biotalous". Siihen osallistuvat yliopistot Cartagena, Córdoba (Espanja), Tuscia (Italia), Exeter ja Portsmouth (Yhdistynyt kuningaskunta), Wageningen (Alankomaat), Trier (Saksa), Pécs (Unkari) ja ETH Zürich (Sveitsi), tutkimuskeskukset Consiglio per la ricerca in agricoltura e. l'analisi dell'economia agraria (Italia), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanja) ja Luonnonvarakeskus LUKE (Suomi), maatalouden organisaatio ASAJA ja yritykset Casalasco ja Barilla (Italia), Arento, Disfrimur logística ja Industria David (Espanja), Nieuw Bromo Van Tilburg ja Ekoboerdeij de Lingehof (Alankomaat), Weingeut Dr. Frei (Saksa), Nedel-Market KFT ja Gere (Unkari) sekä Paavolan Kotijuustola ja Polven Juustola (Suomi).