Noin 40 viljelijää oppi viljelyn monipuolistamisen eduista Murciassa pidetyssä ensimmäisessä informatiivisessa Diverfarming-seminaarissa 

Yhteisön luomiseksi Murcian alueella Diverfarmingin tapaustutkimusten järjestämisestä vastuussa olevat kumppanit Universidad Politécnica de Cartagena (UPCT), Asaja Región de Murcia, Disfrimur Logística, tutkimuskeskus CEBAS – CSIC ja Industrias David järjestivät tiedotuspäivän viljelyn monipuolistamisen hyödyistä ja vähäpanoksisista viljelymenetelmistä sekä vierailun alueella sijaitseville tapaustutkimuksille.

Tiedotuspäivä alkoi Cervecería Casa Paquissa, jossa tutkijat, teknikot ja maatalousyritysten ja yhdistysten edustajat selittivät osallistumistaan ​​projektiin ja heidän kahden ensimmäisen vuoden aikana suorittamaansa työtä. Tällä esityskierroksella osallistujat oppivat hankkeen ensimmäisistä tuloksista sekä viljelyn monipuolistamisesta ja vähäpäästöisistä käytännöistä saatavista talous- ja ympäristöhyödyistä. 

Jotta he pystyivät tarkistamaan nämä hyödyt kentällä, teki maanviljelijöistä ja projektin osallistujista koostuva ryhmä opintoretken alueen kahdelle tapaustutkimukselle, joissa kasvaa kahta alueelle tyypillistä puumaista kasvia: mantelia ja mandariinia. Kun mandariinin viljelyn monipuolistaminen koostuu monien viljelykasvien, kuten virnan, ohran tai kauran ja papujen väliviljelystä tai useiden kasvien viljelykierrosta väliviljelykasveina mandariinipuurivien väleissä, tapahtuu mantelin viljelyn monipuolistaminen viljelemällä kaprista tai timjamia puiden väleissä.

Tämän kokouksen tavoitteena oli hankkeen julkistamisen lisäksi edistää yhteisön perustamista tarkoituksenaan luoda Diverfarming-yhteisöjä, joissa maanviljelijät toteuttavat tutkittuja monipuolistamistoimia käytännössä omilla maillaan. Voit osallistua näihin yhteisöihin ja saada projektitiimin apua ja neuvoja ilmoittautumalla tähän verkkostoon osoitteessa: http://www.diverfarming.eu/index.php/es/inicio-be-a-diverfarmer

Diverfarming on Euroopan komission Horizon 2020 -ohjelman rahoittama hanke, joka liittyy haasteisiin: "Elintarviketurva, kestävä maa- ja metsätalous, meri-, meri- ja sisävesien tutkimus ja biotalous". Siihen osallistuvat yliopistot Cartagena, Córdoba (Espanja), Tuscia (Italia), Exeter ja Portsmouth (Yhdistynyt kuningaskunta), Wageningen (Alankomaat), Trier (Saksa), Pécs (Unkari) ja ETH Zürich (Sveitsi), tutkimuskeskukset Consiglio per la ricerca in agricoltura e. l'analisi dell'economia agraria (Italia), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanja) ja Luonnonvarakeskus LUKE (Suomi), maatalouden organisaatio ASAJA ja yritykset Casalasco ja Barilla (Italia), Arento, Disfrimur logística ja Industria David (Espanja), Nieuw Bromo Van Tilburg ja Ekoboerdeij de Lingehof (Alankomaat), Weingeut Dr. Frei (Saksa), Nedel-Market KFT ja Gere (Unkari) sekä Paavolan Kotijuustola ja Polven Juustola (Suomi).