Hankkeen tiedekomitea vahvistaa tapaustutkimustensa jatkuvuuden ja kiittää virallisesti eurooppalaisten viljelijöiden työtä COVID-19-kriisin keskellä
Euroopan maatalousyhteisö on osoittanut vahvuutensa yhdellä kriittisimmistä hetkistä, jonka EU on joutunut kohtaamaan sen perustamisen jälkeen. Tästä syystä Diverfarming-hankkeen tiedekomitea on tänään virtuaalisessa kokouksessa ilmaissut virallisesti kiitollisuutensa maatalousalan ihmisille, jotka ylläpitävät yhteisön talouden säilymisen kannalta perustavanlaatuista toimintaa.
Euroopan maataloussektori on myös sitoutunut planeetan kestävyyteen ja ympäristön parantamiseen varmistamalla maatalouden tulevaisuuteen liittyvien viljelyn monipuolistamiseen ja kestäviin viljelymenetelmiin perustuvien kokeilujen jatkuvuuden.
Tässä mielessä, kuten hankkeen tiedekomitea on tänään vahvistanut, 25 tapaustutkimusta, joissa analysoidaan parhaat viljelykasviyhdistelmät jatkuvat suunnitellusti niin, että hankkeen loppuun mennessä kaikki tarvittavat tiedot ovat käytettävissä, jotta maatalousyhteisöt voivat ottaa nämä monipuolistamistoimenpiteet käyttöön maissansa saadakseen sekä taloudellista hyötyä että parantaakseen ympäristön kestävyyttä.
Työn järjestämistä koskevissa kysymyksissä kunkin työpaketin koordinaattorit ovat tavanneet videoneuvottelussa päivittääkseen tilanteen ja suunnitellakseen tulevien kuukausien toimintatavat. Dénes Lóczy ja Jozsef Dezso Pécsin yliopistosta (Unkari), Raúl Zornoza Cartagenan yliopistosta, Elena Lázaro Cordoban yliopistosta, Heikki Lehtonen Luonnonvarakeskuksesta (Suomi), Roberta Farina CREA:sta (Italia), Jorge Álvaro CSIC:stä, Barbara Pancino Tuscian yliopistosta (Italia), Valentina Materia Wageningenin yliopistosta (Alankomaat) ja Sören Thiele-Bruhn Trierin yliopistosta (Saksa) ovat järjestäneet koordinointikokouksen, jossa he ovat osoittaneet, kuinka eurooppalainen tieteellinen yhteistyö toimii edelleen, ja sitä tarvitaan enemmän kuin koskaan.
Tämä osoittaa, jälleen kerran, tämän tyyppisen Euroopan komission edistämän hankkeen selkärangan. Hankkeessa pyritään edistämään maatalouden kestävyyttä ja suojelemaan koko Euroopan unionin ympäristöä.
Nykyisten sosiaalisen etäisyyden suositusten mukaisesti tapaamiset Diverfarming-viljelijöiden kanssa, on siirretty, mikä viivästyttää jonkin verran hankkeen sosiaalisiin näkökohtiin liittyvien tulosten saamista, kunnes tilanne on palautunut normaaliksi.
Diverfarming on Euroopan komission Horizon 2020 -ohjelman rahoittama hanke, joka liittyy haasteisiin: "Elintarviketurva, kestävä maa- ja metsätalous, meri-, meri- ja sisävesien tutkimus ja biotalous". Siihen osallistuvat yliopistot Cartagena, Córdoba (Espanja), Tuscia (Italia), Exeter ja Portsmouth (Yhdistynyt kuningaskunta), Wageningen (Alankomaat), Trier (Saksa), Pécs (Unkari) ja ETH Zürich (Sveitsi), tutkimuskeskukset Consiglio per la ricerca in agricoltura e. l'analisi dell'economia agraria (Italia), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanja) ja Luonnonvarakeskus LUKE (Suomi), maatalouden organisaatio ASAJA ja yritykset Casalasco ja Barilla (Italia), Arento, Disfrimur logística ja Industria David (Espanja), Nieuw Bromo Van Tilburg ja Ekoboerdeij de Lingehof (Alankomaat), Weingeut Dr. Frei (Saksa), Nedel-Market KFT ja Gere (Unkari) sekä Paavolan Kotijuustola ja Polven Juustola (Suomi).