Eurooppalaisen hankkeen ryhmä pitää tiedotuspäivän tiistaina 5. marraskuuta Cabezo de la Platassa (Murcia).

Kahden ja puolen vuoden työn jälkeen Diverfarming-projektityöryhmä on laatinut viljelyn monipuolistamiskartan Euroopalle eri maaperä- ja ilmastoalueiden mukaan, ja etsii nyt maatalousyhteisön jäseniä toteuttamaan monipuolistamista käytännössä 

Euroopan komission H2020-ohjelmasta rahoitettu Diverfarming-hanke on laatinut parhaat viljelykasvien yhdistelmät ympäristön kestävyyden ja viljelijöiden taloudellisen turvallisuuden lisäämiseksi. Tarkoituksena on perustaa Diverfarming-viljelijöiden yhteisö. Kalenteriin on varattu päiviä tiedon levittämiseksi viljelijöille ja otettu käyttöön iskulause ”Be a Diverfarmer”. Ensimmäinen tiedonvälitystilaisuus oli syyskuussa Cordobassa järjestetty seminaari ja työ jatkuu nyt tiistaina 5. marraskuuta info-päivällä Cabezo de la Platassa (Murcia).

b_450_250_16777215_00_images_IMG-20190124-WA0041.jpgTämä päivä pidetään Cervecería Casa Paquissa (Carretera Estación nº 35, 30588, Murcia), ja se alkaa klo 10.00. Projektissa mukana olevien organisaatioiden jäsenet esittelevät viljelyn monipuolistamisen hyödyt ja vähäisten tuotantopanoksen käytön käytännöt. Murcian alueelta mukana ovat: Universidad Politécnica de Cartagena, tutkimuskeskus CEBAS - CSIC, organisaatio ASAJA ja yritykset Industrias David ja DISFRIMUR Logística.

Tässä Murcian alueen erityistapauksessa monipuolistettavat kasvit ovat mandariini, manteli ja Campo de Cartagenan tyypilliset puutarhakasvit. Mandariinille käytetyt monipuolistamiskasvit koostuvat monista viljelykasveista kuten, ohran tai kauran ja papujen viljelystä tai eri kasvien viljelykierroista mandariinipuiden välisillä kujilla. Mantelin osalta viljely tapahtuu kapriksen tai timjamin kanssa. Puutarhaviljelyssä viljely tapahtuu palkoviljojen kanssa. 

Monipuolistamisen hyötyjen näkemiseksi päivät sisältävät vierailun mandariinien ja mantelien koealoille Canteras-tilalle, jossa osallistuvat voivat oppia lisää hankkeesta epäilysten hälventämiseksi ja ehdottaa omia ideoita sekä kertoa kokemuksistaan. Myöhemmin tilalla on lounas. 

Lisätietoja hankkeesta tai rekisteröitymisestä Diverfarming-viljelijöiden yhteisöön monipuolistaaksesi viljelyäsi tai jakaaksesi monipuolistamiskokemuksia saat seuraavalta verkkosivulta: http://www.diverfarming.eu/index.php/es/ inicio-be-a-diverfarmer 

Voit myös ilmoittautua WhatsApp-puhelinnumerolla 695183641.

Diverfarming on Euroopan komission Horizon 2020 -ohjelman rahoittama hanke, joka liittyy haasteisiin: "Elintarviketurva, kestävä maa- ja metsätalous, meri-, meri- ja sisävesien tutkimus ja biotalous". Siihen osallistuvat yliopistot Cartagena, Córdoba (Espanja), Tuscia (Italia), Exeter ja Portsmouth (Yhdistynyt kuningaskunta), Wageningen (Alankomaat), Trier (Saksa), Pécs (Unkari) ja ETH Zürich (Sveitsi), tutkimuskeskukset Consiglio per la ricerca in agricoltura e. l'analisi dell'economia agraria (Italia), Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Espanja) ja Luonnonvarakeskus LUKE (Suomi), maatalouden organisaatio ASAJA ja yritykset Casalasco ja Barilla (Italia), Arento, Disfrimur logística ja Industria David (Espanja), Nieuw Bromo Van Tilburg ja Ekoboerdeij de Lingehof (Alankomaat), Weingeut Dr. Frei (Saksa), Nedel-Market KFT ja Gere (Unkari) sekä Paavolan Kotijuustola ja Polven Juustola (Suomi).